Opskrift på ølmarinerede hotwings

Vi er vilde med hotwings, og derfor eksperimenterede vi med hjemmelavede BBQ hotwings (vi brugte dog kyllingelår) i ølmarinade. Resultatet blev nogle lækre juicy kyllingelår med masser af god smag og et hint af den mørke øl. Vi spiste dem sammen med hjemmelavede pommes frites, og det smagte virkelig lækkert.

Det skal du bruge til 2 personer:

 • 600 g kyllingelår/kyllingevinger
 • 1 spsk. brun farin
 • ½ spsk. salt
 • 0,5 l Imperial Stout (almindelig Stout kan også sagtens bruges)
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. paprika
 • 50 g smør
 • 2 spsk. ketchup
 • 1 knivspids peber
 • 1 tsk. cayennepeber
 • 1 tsk. citronsaft fra økologisk citron
 • En smule chiliflager (kan undlades)
 • Smør til at smøre fadet med

Sådan gør du:

Bland brun farin, salt og øl i en stor skål. Tilsæt kyllingestykkerne og rør det rundt, så de er godt dækket af ølmarinaden. Lad kyllingen hvile i køleskabet i en halv times tid.

Tænd ovnen på 220 grader.

Bland finthakket/presset hvidløg, paprika, peber, cayennepeber og chili med smør og ketchup. Smag til med citronsaft og tilsæt eventuelt mere cayennepeber og chili alt efter ønsket styrke. Tag kyllingestykkerne op af ølmarinaden og læg dem i et smurt ovnfast fad. Smør kyllingestykkerne med BBQ-blandingen, så de er godt snasket til (brug eventuelt en lille pensel). Sæt kyllingen i ovnen i ca. 45 minutter til de er gennemstegte. Når halvdelen af tiden er gået, så tag kyllingerne ud og giv dem en ekstra omgang af BBQ-blandingen.

Skål og velbekommen!

Indkøbskurv
Velkommen til Beerlivery Er du 18 eller derover?
Scroll to Top