Black Velvet – En øldrink med Stout og Champagne

Stout og Champagne kender de fleste af os. Men har du prøvet at mixe disse to?

Black Velvet er en øldrink bestående af Stout og Champagne. En kombination, som de fleste helt afgjort vil finde atypisk. Måske endda så overraskende at de kan kombineres og blive til en velsmagende drink. Men ikke desto mindre er det tilfældet, og har du ikke allerede prøvet denne øldrink, så bør du ikke snyde dig selv.
Fra Stouten får du den lette bitterhed fra humlen og de mørke noter af kaffe og chokolade, og fra Champagnen får du lette frugtige bobler.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • Stout eller Porter 8 cl.
  • Champagne, Prosecco eller Cava 8 cl.
    • Om du bruger den ene, anden eller en helt fjerde skal være op til dig selv. Dog anbefaler vi, du benytter en tør/brut sparkling wine.
  • Helst et højt slankt glas.
  • Du kan naturligvis selv justere mængden, hvis du ønsker mere af Stouten eller Champagnen.

Sådan mixer du din Black Velvet:

  1. Start med at hælde champagne op i glasset.
  2. Hæld Stout i glasset. Evt. kan du holde en ske ned i glasset og forsigtigt hælde øllen ned på skeen for at få en rolig opblanding.
  3. Vi vil anbefale, at du rør forsigtigt rundt og mixer Champagne og Stout – ikke for hurtigt, så boblerne ikke forsvinder. Dette kan dog også undlades, så du får et flot farvespil i drinken.

Black Velvet er en lækker drink, hvor to smagsmæssige modpoler mødes og sammen skaber en velsmagende drink. Vi kan anbefale den til velkomstdrink eller som aperitif, hvor du med garanti kan overraske dine gæster med en drink, de fleste ikke prøvet før. Den går også godt sammen med en let dessert, hvor den både kan spille op mod de søde smage og ”rense” dine smagsløg.

Skål og rigtig god fornøjelse!

Black Velvet øldrink med Stout
Indkøbskurv
Velkommen til Beerlivery Er du 18 eller derover?
Scroll to Top