Hvedeøl kan være brygget på den bayerske eller den belgiske øl-traditon. Begge typer af Hvedeøl er overgærede. Forskellen på de to øl-traditioner er, at den Bayerske Hvedeøl er brygget udelukkende på malt og humle, hvor den Belgiske Hvedeøl er tilsat krydderier og en smule mælkesyre.

Hvedeøllen er en af de mest frugtige øl, og på grund af dens bløde fylde og syrlighed er den især velegnet til det lettere køkken. Nyd din hvedeøl til muslinger, skaldyr, fyldige salater eller en god grillpølse.

Karakteristik

Farve: Halmgul til ravfarvet. Kraftigt skum

Aroma: Smag til middel maltaroma med karakter af friskbagt franskbrød. Frugtnoterne er banan, kryddernellike med noter af muskat og vanilje

Smag: Svag til middel maltsmag med smag af friskbagt franskbrød. Ingen eller svag bitterhed. Kan have en frugtig sødme

Øltype Strågul
Velkommen til Beerlivery Er du 18 eller derover?