Hvad er Hvedeøl?
Hvedeøl kan være brygget på den bayerske eller den belgiske øl-traditon. Begge typer af Hvedeøl er overgærede. Forskellen på de to øl-traditioner er, at den Bayerske Hvedeøl er brygget udelukkende på malt og humle, hvor den Belgiske Hvedeøl er tilsat krydderier og en smule mælkesyre.
Hvedeøllen er en af de mest frugtige øl, og på grund af dens bløde fylde og syrlighed er den især velegnet til det lettere køkken. Nyd din hvedeøl til muslinger, skaldyr, fyldige salater eller en god grillpølse.
Karakteristik
Farve: Halmgul til ravfarvet. Kraftigt skum
Aroma: Smag til middel maltaroma med karakter af friskbagt franskbrød. Frugtnoterne er banan, kryddernellike med noter af muskat og vanilje
Smag: Svag til middel maltsmag med smag af friskbagt franskbrød. Ingen eller svag bitterhed. Kan have en frugtig sødme
