Porter og Stout bruges ofte i flæng, og det er ikke så mærkeligt endda. En Stout er nemlig en stærkere udgave af en Porter. Forskellen ligger i brygningen af en Stout og en Porter. En Stout er præget af ristet byg og hårdt ristet malt, mens en Porter er rundere og blødere.

Der findes forskellige undertyper af en Stout, hvor de alle har den massive fylde og kraftige aroma fra hårdt ristede malte til fælles.

Porter kan nemt overdøve den mad, den drikkes til. For at få den fulde smagsoplevelse af både maden og øllen, skal du nyde en Porter til velmodne oste eller søde chokoladedesserter. En Porter kan med fordel anvendes som væske til langbraiserede kødretter som eksempelvis osso buco.

Karakteristik

Farve: Brun til mørkebrun

Aroma: Middel til kraftig maltaroma med karakter af toffee, karamel, chokolade og lakrids. Fraværende eller svag humlearoma

Smag: Middel til kraftig maltsmag. Den kan smage af toffee, karamel, chokolade, kaffe, ristet brød og lakrids

Øltype Nøddebrun
Velkommen til Beerlivery Er du 18 eller derover?