Opskrift på ølmarineret svinemørbrad

Det skal du bruge til 2 personer:

  • 1 stk. Svinemørbrad

Marinade:

  • 2,5 dl øl, f.eks. en Dark Ale
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl sojasauce
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 citron – kan skæres i skiver eller pres saften
  • Basilikum
  • Timian
  • Chili (Hvis man godt kan lide, kødet får lidt bid)

Tilbehør:

  • 200-300 g kartofler
  • Salt
  • Peber
  • Paprika
  • Chili
  • Olivenolie

Servér med en grøn salat

Sådan gør du:

Svinemørbraden skal afpudses for sener og lægges i et fad. Marinaden blandes med de nævnte ingredienser og smages til. Hæld marinaden over kødet. Mørbraden sættes på køl i mindst 3 timer. Husk at vende kødet engang imellem og hæld marinade over kødet.

Rens kartoflerne og skær dem i både. Bland kartoffelbådene med de forskellige krydderier og en god mængde olie.

Kartoffelbådene sættes i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft. De skal have ca. 30 min. Husk at vende kartoffelbådene et par gange undervejs.

Svinemørbraden skal dryppe af og steges på en varm grill (kan også sættes i ovnen til kartoflerne). Vi gav den ca. 15 min. på grillen, hvor den blev vendt, så den fik en fin stegeskorpe på alle sider.

Svinemørbraden skæres i skiver, kartoffelbådene tages ud af ovnen, og du er nu klar til spise!

Som følgesvend til denne lækre svinemørbrad kan vi varmt anbefale en Bock eller en humlet IPA.

Skål og velbekomme! 

Ølmarineret grillet svinemørbrad
Indkøbskurv
Velkommen til Beerlivery Er du 18 eller derover?
Scroll to Top