Bøgedal Brew

Bøgedal Brew

Bøgedal Brew er Skandinaviens eneste fritfaldsbryggeri og har hjemme i en smuk gammel firelænget gård omkranset af marker lige udenfor Vejle. Bøgedal tror på at brygge godtøl, som brygges ved fritfald, som betyder, at øllet løber fra kar til kar ved hjælp af hejseværk. Der er derfor ingen pumper i det lille bryggeri.

Gitte Holmboe fra Bøgedal Brew har fortalt, at pumper er hårde ved øllet, og hos Bøgedal har de ikke lyst til at være hårde mod øllen og alle molekylerne i de forskellige bryg, da det kan ændre på smagen i øllen. Derfor er hele processen derimod håndholdt, så de hele tiden har føling med de forskellige bryg, der er på vej. Urten til øllene koges over brændeild i en stor kedel, som ligner en tyr. Derefter kommer det hen i store kar, som står i den gamle stald. Når øllet skal skifte kar for at få fjernet restgær, bliver karret hejst op, og øllet løber så ved hjælp af tyngdekræftens frie fald ned i næste kar.

Bøgedal Brews holdning er, at øllet bliver blødere og har en rundere smag, når det bliver brygget med fritfaldsmetoden. Dette resulterer også i, at deres øl har en original smag og fremstår ren. Derfor er øllet ufiltreret og upasteuriseret.

Bøgedal Brew brygger 40.000 liter øl om året, og hver batch er forskellig. De brygger alt lige fra sours til stouts – flot tappet på champagneflasker.

Viser alle 5 resultater

2 3 4 5