Hvad er India Pale Ale (IPA)?

India Pale Ale (IPA) er oprindeligt en engelsk brygget øl med stærkere alkoholprocent end en Pale Ale. IPA’en er senere taget meget godt imod i den amerikanske bryggemetode. Det har resulteret i den moderne IPA, som vi er blevet så glade for. Der kan være meget stor smagsforskel på en IPA brygget efter den traditionelle engelske opskrift og den moderne IPA. Det skyldes især, at amerikanerne har blandet IPA’en med den engelske Pale Ale.

Vigtigst for en IPA er, at tilsætningen af humle er omdrejningspunktet. Øllen har masser af smag af malt, karamelsødme og bitterhed. De parfumerede aromaer som grapefrugt, harpiks, eksotiske frugter og citrus, som du kender fra denne øl, stammer primært fra humle.

Hvad er en Double India Pale Ale og en Triple India Pale Ale?

Når der er ekstra meget af det hele og smæk på humlen, kaldes øllen for en Double India Pale Ale (DIPA), og den kaldes for en Triple India Pale Ale (Triple IPA), når der er ekstra ekstra meget.

Hvad er en American Pale Ale?

En American Pale Ale minder ofte meget om en IPA med dens bitterhed, sødme, krop og aromaer.

IPA og mad

En IPA er især velegnet at drikke til spicy indiske eller mexicanske retter, fordi bitterheden i øllen supplerer umami og saltede smage. Øllens karamelsødme gør den også meget velegnet til karamelliserede løg og stege.

Karakteristika

Prøv en af vores smagskasser med lækre danske specialøl

Smagskasserne er blandet med forskellige øltyper fra nogle af de bedste danske nano- og mikrobryggerier.

Indkøbskurv
Velkommen til Beerlivery Er du 18 eller derover?
Scroll to Top