Undgår du nemmere tømmermænd, hvis du drikker øl, før du drikker vin?

Der findes en engelsk talemåde, som lyder “beer before wine and you’ll feel fine; wine before beer and you’ll feel queer”. Og da vi hørte den talemåde, blev vi meget begejstrede. WOW, det lyder jo som en drøm, der går i opfyldelse; at du kan undgå din rødvinshovedpine, hvis du lige nyder et par kolde øl først. Her hos Beerlivery bruger vi alle undskyldninger, vi kan komme i tanke om, for at kunne nyde lidt flere lækre øl. Så denne talemåde blev vi hurtigt store fans af.

Der er netop foretaget en tysk/engelsk videnskabelig undersøgelse for at af- eller bekræfte, om du kan undgå tømmermænd ved at drikke øl før vin (se hele undersøgelsen her https://academic.oup.com/ajcn/article/109/2/345/5307130h). Ja, folk fik lov til at drikke øl og rødvin gentagende gange for at hjælpe videnskaben … Ikke et helt dumt projekt at deltage i, hvis du spørger os. 90 heldige personer deltog i forsøget, hvor de blev delt op i tre grupper. Den ene gruppe drak ca. halvanden liter øl efterfulgt af fire glas hvidvin. Den næste gruppe drak det samme men i omvendt rækkefølge, og den sidste gruppe drak kun vin eller øl. Derved drak de alle samme mængde alkohol. Alle 90 blev selvfølgelig fulgt tæt i løbet at projektet. Derved kunne forskerne følge og vurdere forsøgspersonernes tilstand og effekten af alkohollen løbende.

Og ja resultatet er både skuffende og vigtigt på samme tid. Desværre havde det ingen betydning for forsøgspersonernes tømmermænd, om de havde drukket vin og øl, i hvilken rækkefølge eller kun den ene af delene. Så vi kan ikke undskylde os til et middagsselskab med, at vi liiige skal have tre øl først, ”for at undgå tømmermænd”. Det gode er dog, at du slet ikke behøver at stoppe tidligt på aftenen med at drikke øl for derefter at drikke den kedelige vin, for det har ingen betydning for dine tømmermænd.

Indkøbskurv
Velkommen til Beerlivery Er du 18 eller derover?
Scroll to Top